Sidebar

Nacionalinė pedagoginių darbuotojų (išskyrus aukštųjų mokyklų darbuotojus) kvalifikacijos tobulinimo programa

ĮTRAUKUSIS MENINIS UGDYMAS

 

Kvalifikacijos tobulinimo programa skirta: meno ir kultūros sričių bendrojo ir meninio ugdymo specialistams, norintiems gilinti įtraukiojo meninio (muzikos ir dailės) ugdymo gebėjimus, siekiant plėtoti nuostatų ir požiūrių kaitą, gebėjimą suvokti, atpažinti ir atliepti mokinių poreikius, diferencijuoti, individualizuoti ir personalizuoti ugdymo turinį bei kurti saugią ir palankią ugdymo(si) aplinką plėtojant įtraukiojo meninio ugdymo raišką pedagoginiame procese.

Programos apimtis: 135 akademinės valandos (5 kreditai).

Programos anotacija: programoje pristatomi įtraukiojo meninio ugdymo principai ir metodai, įgalinantys dirbti daugiatautėje ir daugiakultūrinėje aplinkoje, padedantys mokiniui įveikti kliūtis mokymosi procese. Paskaitų ir seminarų metu bus pristatomi įkvepiantys mokymo(si) metodai, pozityvios ugdymo(si) strategijos bei praktinių užsiėmimų pagalba sustiprinta mokytojų asmeninė ir profesinė kompetencijos, pedagoginė savivertė.

Mokymai vyksta mišriu (auditoriniu ir nuotoliniu) būdu.

Įgyjamos kompetencijos: programos dalyviai gilins bendrąsias, profesines ir specialiąsias kompetencijas, susijusias su įtraukiojo meninio ugdymo samprata bei įgyvendinimo principais, tiek atskirose meno srityse, tiek integruojant įvairius meninio ugdymo aspektus į bendrą visumą, metodų ir priemonių tikslingą panaudojimą kuriant įtraukiąją mokymosi aplinką, idėjų ir naujų darbo bei mokymo būdų paiešką. Programoje gerosios įtraukiojo ugdymo patirtys, kurios naudojamos Suomijoje, Vokietijoje ir Austrijoje.

Išklausiusiems nacionalinę programą ir už teorijos ir praktines užduotis gavusiems teigiamus įvertinimus, bus išduodami akredituoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai; pagal Studijų rezultatų įskaitymo Vilniaus universitete tvarkos aprašą gali būti įskaitytas dalykas Muzikinio ugdymo inovacijos studijuojantiems magistro studijų programoje Muzikos pedagogika.

 

Registracija: https://forms.gle/GPQMK7hiLTP3sV826

Kontaktai pasiteiravimui: tel. 8 41 393 016; el. p.:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos