Sidebar

Nacionalinė pedagoginių darbuotojų (išskyrus aukštųjų mokyklų darbuotojus) kvalifikacijos tobulinimo programa

ĮTRAUKIOSIOS MOKYKLOS KŪRIMO STRATEGIJOS

 

Kvalifikacijos tobulinimo programa skirta: mokytojams, dirbantiems pagal bendrojo ugdymo programas mokyklose, ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo įstaigose; taip pat programa rekomenduojama bendrojo ugdymo mokyklų vadovams, jų pavaduotojams ugdymui / atsakingiems už švietimo pagalbos organizavimą mokykloje, švietimo pagalbos specialistams ir kitiems pedagoginiams darbuotojams, norintiems tobulinti savo kompetencijas šioje srityje.

Programos apimtis: 267 akademinės valandos (10 kreditų).

Programos anotacija: šios programos klausytojams bus pristatyta įtraukiojo ugdymo samprata, principai, analizuojama mokinių tarpkultūrinė ir specialiųjų ugdymosi poreikių įvairovė, esminės įtraukiojo ugdymo strategijos, siekiant didinti ugdymo prieinamumą ir veiksmingumą, universalaus dizaino mokymuisi, taikant ugdymo individualizavimo, diferencijavimo ir personalizuoto ugdymo principus. Dalyviai įgis žinių apie vaikų, turinčių įvairiapusių raidos, elgesio ir/ar emocijų, specifinių mokymosi sutrikimų, ugdymo/si ir švietimo pagalbos strategijas; gebėjimų identifikuoti šių vaikų individualias stiprybes ir problemines ugdymosi sritis; modeliuoti į vaiko stiprybes orientuotą ugdymą/si. Kurso dalyviai išbandys pasiekimų vertinimo ir įsivertinimo metodus; tobulins IKT ir skaitmeninių priemonių taikymo, komandinio darbo gebėjimus.

Mokymai vyks mišriu (auditoriniu ir nuotoliniu) būdu.

Bus formuojamos atskiros mokyklų vadovų, mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų grupės.

Įgyjamos kompetencijos: baigę šią programą, dalyviai gebės integruoti ir taikyti teorines ir tyrinėjimu grįstas žinias, sistemiškai analizuoti įtraukiojo ugdymo kultūrą, politiką ir praktiką instituciniu-mokyklos ir klasės-grupės lygiu, vertinti įtraukiojo ugdymo požymius, planuoti pokyčius ir juos valdyti sumodeliuotose situacijose, gerinti įvairių poreikių ir gebėjimų mokinių ugdymo(si) kokybę, prisiims atsakomybę už lyderystę įtraukiojo ugdymo procese.

Išklausiusiems nacionalinę programą ir už teorijos ir praktines užduotis gavusiems teigiamus įvertinimus, bus išduodami akredituoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai; pagal Studijų rezultatų įskaitymo Vilniaus universitete tvarkos aprašą gali būti įskaitytas dalykas Švietimo pagalbos koordinavimas studijuojantiems magistro studijų programoje Specialioji pedagogika (specializacija Specialiojo ir inkliuzinio ugdymo organizavimas).

Registracija: https://forms.gle/snRqv8gtnhYoEVGz9

Kontaktai pasiteiravimui: tel. 8 41 393 016; el. p.:

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos