Sidebar

Rugsėjo 22 dieną VU Šiaulių akademijoje (Višinskio g. 25) surengtas „Architektūros fondo” projekto „Pastatai kalba” atidarymas. Kaip ir pridera, pirmoji renginį atidarė ir svečius pasveikino VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė.

Akademijos vadovė sveikinimo kalboje dėkojo organizatoriams už puikią iniciatyvą renginio atidarymą surengti būtent VU Šiaulių akademijoje. Ši vieta yra labai svarbi ne tik iš architektūros pusės, bet ir daugeliui miestiečių, miesto svečių tai brangi Alma mater. VU Šiaulių akademija (buvęs Šiaulių universitetas) nuo senų laikų žinoma kaip vienas stipriausių universitetų Lietuvoje, ypač garsėjantis puikiu pedagogų rengimu. Todėl VU Šiaulių akademijos durys atveriamos tiek čia dar nebuvusiems, tiek sentimentų vedimiems lankytojams. Taip pat, prof. dr. Renata Bilbokaitė prasitarė, kad netrukus šis pastatas bus uždaromas renovacijai, todėl renginys „Pastatai kalba“ į Šiaulius atvyko pačiu laiku.

Apie „Pastatai kalba“.

Jau šį savaitgalį nuo 14.00 val. šiauliečiai ir miesto svečiai kviečiami aplankyti įdomiausius ir reikšmingiausius Šiaulių miesto pastatus. Kaip teigia renginio organizatoriai, nemokamų ekskursijų metu gyventojų lauks unikali galimybė pažinti architektūrą, patirti ir suvokti mus supančios materialios aplinkos kokybės vertę. Atviros architektūros savaitgalių metu duris atvers pastatai, kurie įprastai yra visiškai arba iš dalies neprieinami visuomenei.

Ekskursijos VU Šiaulių akademijoje vyks rugsėjo 24 ir 25 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) nuo 14 val. Ekskursijos vyksta kas 30 min., ekskursijos trukmė – 60 min. Paskutinė ekskursija šeštadienį 19.00 val. ir sekmadienį 17.00 val. Išankstinė registracija nereikalinga. Patekimas į pastatus gyvos eilės principu.

Kuo ypatingas VU Šiaulių akademijos pastatas, kviečiame sužinoti čia.

VU ŠA / Santos Jonuškės inf. ir nuotr.

IMG 0260

IMG 0259

IMG 0277

IMG 0273

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos