Sidebar

Lapkričio 21 d. septintus metus iš eilės, VU Šiaulių akademijos Alumnų asociacija kviečia visuomenę dalyvauti nemokamų viešų paskaitų cikle. Lapkričio 21–25 dienomis, penki lektoriai dalinsis savo žiniomis, įžvalgomis ir patirtimi savanorystės tema.

Paskaitų ciklą pradėjo ir iškilmingai „Tobulėjimo ir atradimų savaitę“ atidarė VU Šiaulių akademijos Alumnų prezidentė Evelina Juršytė. „Džiaugiuosi, kad grįžome į gyvas auditorijas ir gyvą bendravimą. Į šių metų alumnų „Tobulėjimo ir atradimų“ savaitės paskaitų ciklo renginius sukvietėme savo srities profesionalus – aktyviai dirbančius ir turinčius svarios patirties savanorystės srityse. Kviečiu šios savaitės renginiuose išgirsti jų patirtis bei įžvalgas ir pasisemti įkvėpimo!“ – susirinkusiuosius sveikino VU Šiaulių akademijos Alumnų asociacijos prezidentė E. Juršytė.

Susirinkusius paskaitų ciklo dalyvius sveikino ir VU Šiaulių akademijos direktorė, prof. dr. Renata Bilbokaitė. „Paskaitų ciklo metu kviečiu įsiklausyti ką kalbės lektoriai, pasisemti patirties ir įprasminti save atrandant savanoriškas veiklas. Jos padeda ne tik augti žmogaus asmenybei, bet ir prisideda prie svarbių visuomenei darbų bei procesų vyksmo. Gerosios patirtys įprasmina žmogiškąją egzistenciją. Sveikinu jus pasiryžus domėtis, kviečiu atrasti savanorystę jos dar neatradusius. Ypatingai dėkoju VU Šiaulių akademijos šauniajai Alumnų asociacijai, kurie  organizuoja renginius bei garsina VU Šiaulių akademijos vardą. Džiaugiuosi, kad esate mūsų vieningos bendruomenės dalis“ – mintimis dalijosi VU Šiaulių akademijos direktorė,  prof. dr. Renata Bilbokaitė.

Po įkvepiančių sveikinimo kalbų, paskaitų ciklą pradėjo pirmoji pranešėja Marija Pulokaitė – Europos kultūros sostinės „Kaunas 2022“ savanorystės ir svetingumo programos kuratorė. Jos paskaitos tema – „Kaip organizuoti savanorystę? Įžvalgos iš „Kaunas 2022“ savanorystės programos“.

Primename, kad VU Šiaulių akademijos Alumnų „Tobulėjimo ir atradimų savaitė“ vyksta lapkričio 21-25 dienomis, todėl vis dar turite galimybę gyvai pasiklausyti išskirtinių asmenybių patirčių savanorystės tema.

„Tobulėjimo ir atradimų savaitė“ – atviras ir nemokamas renginys, į kurį kviečiami visi, norintys praplėsti savo pasaulėžiūrą, ištroškę žinių bei ieškantys įkvėpimo. Seminarų klausytojai taip pat turi galimybę gauti pažymėjimus, liudijančius pasirinktų mokymų išklausymą.

Gražia ir prasminga tradicija tapęs renginys pirmą kartą buvo suorganizuotas 2016 m. ir sulaukė itin didelio pasisekimo – paskaitų savaitė subūrė daugiau nei 500 motyvuotų lankytojų, dalyvavo ne tik universiteto bendruomenė, šiauliečiai, bet ir miesto svečiai. Stipri dalyvių motyvacija bei jų aktyvumas paskatino šią savaitę paversti kasmetiniu renginiu.

VU ŠA Alumnų paskaitų ciklo „Tobulėjimo ir atradimų savaitė“ renginių programa ČIA.

VU ŠA / VU ŠA Alumni asociacijos inf. J. Indulytės nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos