Sidebar

Balandžio 17–18 dienomis Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje viešėjo Bordo universiteto Prancūzijoje atstovai – prof. dr. Francesco Lissoni ir projekto administratorė Lydia Boudlal.
 
Planuoja naujas mokslo galimybes studentams
 
Šis vizitas – ERASMUS MUNDUS DESIGN MEASURES projekto dalis, kur Bordo universiteto kuruojama universitetų grupė kuria ERASMUS MUNDUS jungtinę magistro programą „EGIS - Economics & Geography of Innovation and Sustainable Development“ (liet. – Inovacijų ir darnaus vystymosi ekonomika ir geografija). Tai bus tarpdisciplininė studijų programa, kurią ruošia Bordo universitetas (Prancūzija), Barselonos universitetas (Ispanija), Jean Monnet universitetas (Prancūzija), Utrechto universitetas (Nyderlandai), Savanger universitetas (Norvegija) ir Vilniaus universitetas.
 
 Vizito metu projekto vadovas prof. dr. Francesco Lissoni pažymėjo, kad šiame projekte svarbus VU Šiaulių akademijos indėlis, nes šalia ekonomikos, geografijos, inovacijų valdymo, kiekybinių tyrimų metodų žinių ir įgūdžių, šios programos studentai įgis ir viešojo administravimo mokslo žinių, kurias ir suteiks būtent VU Šiaulių akademijos Viešojo administravimo krypties dėstytojų dėstomi dalykai. Planuojama, kad 2025–2026 metais bus pradėta vykdyti ši trigubo laipsnio magistro programa (EGIS), o studentai galės gauti ES finansavimą ne tik studijų kainos padengimui, bet ir stipendijų forma.
 
Vizito metu svečiai apžiūrėjo VU Šiaulių akademijos patalpas, susipažino su informacijos centro aplinka, aplankė studentų bendrabučius, susipažino su Šiaulių miestu. Toliau jie išvyko į Vilnių, kur susitiks su Vilniaus universiteto vadovybe, administracijos atstovais, aplankys VU verslo mokyklą.
 
VU ŠA ERASMUS 04 18 4
 
Padės užpildyti darbo rinkos spragas
 
Planuojama, kad EGIS programa paruoš specialistus, gebančius analizuoti ekonomikos, geografijos, vadybos, viešosios politikos mokslo, inovacijų ir mokslinius šaltinius. Studentai išmoks gauti, filtruoti, geografiškai lokalizuoti ir susieti tiek kiekybinę, tiek kokybinę informaciją iš kelių duomenų šaltinių, pradedant oficialiais ir baigiant didelio masto ir nestruktūrizuotomis skaitmeninės informacijos rinkiniais; atlikti pažangią šių duomenų vizualizaciją ir ekonometrinę analizę tyrimo, testavimo ir politikos vertinimo tikslais; pranešti apie savo rezultatus keliais detalumo lygiais; rašyti akademinius straipsnius, tiriamąsias ataskaitas ar politikos dokumentus ir pateikti juos glaustai bei efektyviai.
 
Svarbu ir tai, kad baigę šią programą studentai taip pat galės pritaikyti įgytus įgūdžius sprendžiant aktualius ekonomikos ir vietos politikos klausimus, įsitraukti į diskusijas ir praturtinti savo profesinę veiklą. Jie pasinaudos neakademinių partnerių sudarytomis stažuočių galimybėmis vietos ir nacionalinėse institucijose, tarptautinėse įmonėse ir organizacijose.
 
Be to, EGIS absolventai turės galimybę toliau siekti ekonomikos, geografijos, vadybos ar viešojo administravimo mokslų daktaro laipsnio. Tokiai tarpdisciplininei magistro programai paramą išreiškė ir keletas Šiaulių regiono viešojo ir privataus sektoriaus organizacijų, pavyzdžiui, Šiaulių regiono plėtros tarybos administracija, Šiaulių miesto ir rajono savivaldybės, Šiaulių pramonės, prekybos ir amatų rūmai, VšĮ Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuras ir kiti.
 
VU ŠA / doc. dr. Vitos Juknevičienės inf. ir Ingos Varanavičienės nuotr.
 

VU ŠA ERASMUS 04 18 3

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos