Sidebar

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos dėstytojos doc. dr. Edita Musneckienė ir doc. dr. Renata Geležinienė buvo išvykusios į vieno mėnesio mokslinę stažuotę Dublino miesto universitete (Dublin City University, DCU, Airija) pagal projektą „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“ Nr.09.3.1-ESFA-V-738-03-0001
 
Stažuotės vieta pasirinkta, siekiant mokslinių ir studijų kokybės gerinimo interesų. Dublino miesto universiteto Edukologijos institutas kuria dinamišką edukologijos mokslinių tyrimų aplinką, vadovaudamasis  progresyvios bendrosios kultūros kūrimo ir įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo strategija. DCU Švietimo institutas yra pripažintas tarptautiniu lygiu universitetų reitinguose mokytojų rengimo srityje.
 
„Partnerystė, naujovės ir bendradarbiavimas yra DCU švietimo institucijos vykdomo tarptautinio darbo kertiniai akmenys. Pastaruoju metu su Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos mokslininkais bendradarbiavome tokiose srityse kaip internacionalizacija, skaitmeninis mokymasis, STEAM švietimas, įtraukusis švietimas ir vizualieji menai, daugiausia dėmesio skiriant mokytojų rengimo programų prioritetams nuo ankstyvojo ugdymo iki tęstinio mokymosi Airijoje ir Lietuvoje“, – apie bendradarbiavimą pasakojo DCU Edukologijos instituto dekano pavaduotoja prof. dr. Charlotte Holland.
 
Vilniaus universiteto Šiauliuose (VU ŠA) atstovės doc. dr. Edita Musneckienė ir doc. dr. Renata Geležinienė stažuotės metu gilinosi į mokytojų rengimo aktualijas Airijoje, susipažino su DCU  Edukologijos instituto siūlomomis įvairiomis mokytojų rengimo studijų programomis: ankstyvojo, pradinio, specialiojo, įtraukiojo ugdymo ir kitomis.
 
„Stažuotės programa buvo labai intensyvi, stažuotės metu gilinome mokslines kompetencijas dalyvavome susitikimuose su DCU mokslininkais ir doktorantais,  paskaitose, renginiuose, dekano paskaitoje su kviestine lektore prof. dr. Nicole Mockler iš Australijos. Nepaprastą įspūdį paliko dalyvavimas interaktyvioje socialinės istorijos kūrimo veikloje, kurią organizavo nevyriausybinė organizacija „Fighting Words”, kuri pateikia universalias inovatyvias programas vaikams ir suaugusiems, turintiems įvairių poreikių. Domėjomės Airių kultūra ir istorija – stebėjome St. Patriko dienas, mokėmės Airiškų šokių su „Damhsa”, aplankėme nacionalinius Airijos muziejus, Šiaurės Airijos istorines pilis ir grožėjomės nuostabia gamta“ , – įspūdžiais dalijosi doc. dr. Edita Musneckienė.
 
„Esame dėkingos DCU mokslinės stažuotės koordinatorei prof. dr. Charlotte Holland už intensyvią ir mūsų mokslinius tyrimus atliepiančią programą, sudarytą galimybę DCU turėti darbo vietą susitikimams bei individualiam darbui, skiriamą dėmesį ir prasmingas diskusijas. Dėkojame Inkliuzinio ir specialiojo ugdymo mokyklos bei Meninio ugdymo ir sporto mokyklos dėstytojams, mokslininkams už galimybę dalyvauti paskaitose ir dalijimąsi moksline patirtimi“, – pasakojo doc. dr. Renata Geležinienė.
 
VU ŠA / R. Geležiniėnės ir E. Musneckienės inform. ir DCU Institute of Education nuotr.
 

DCU campus

 

su VU studentais

 

su Marlene 2

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos