Sidebar

Viena iš bendradarbiavimo tarp Nebraskos universiteto Omahoje (JAV) ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos iniciatorių Nellie Sudavicius MacCallum pralaimėjo kovą su sunkia liga ir šį pasaulį paliko gegužės 8 d.  
 
„Mūsų NIJOLĖ pradėjo savo dangiškąją kelionę vakar vakare, pirmadienį, gegužės 8 dieną, 20.15 valandą“, – socialinio tinklo paskyroje paskelbė šeimos nariai Dalia ir Gediminas Murauskai. Gediminas Murauskas yra Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos garbės narys.
 
Nellie Sudavicius MacCallum iniciatyvos dėka 1994 m. buvo nutiestas pirmasis bendravimo tiltas tarp Šiaulių ir Omahos miestų, o 1998 metais pasirašyta  bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (buvęs Šiaulių universitetas) ir Nebraskos universiteto Omahoje. Nellie Sudavicius MacCallum daug prisidėjo prie abiejų šalių universitetų bendradarbiavimo plėtotės. Ji nuolat rūpindavosi Šiaulių universiteto studentais ir dėstytojais, meno kolektyvais, kurie pagal akademinių ir kultūrinių mainų programas atvykdavo į Nebraskos universitetą Omahoje, organizuodavo ir koordinuodavo jų apgyvendinimą.
 
Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos bendruomenė liūdi dėl netekties ir išreiškia užuojautą velionės šeimai.
 
VUŠA inform./ N. Sudavičius MacCallum asmeninio albumo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos