Sidebar

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (VU ŠA) gegužės 11 dieną vyko tarptautinė mokslinė konferencija „Jaunasis tyrėjas išmaniajai visuomenei“. Jos metu daugiau nei 100 bakalaurantų, magistrantų, doktorantų bei moksleivių ir mokytojų pristatė atliekamus mokslinius tyrimus, projektinių veiklų rezultatus.
 
Palietė aktualias jaunimui temas
 
Mokslinė konferencija VU Šiaulių akademijoje prasidėjo nuo plenarinio posėdžio. Jo metu buvo paliestos aktualios karjeros pasirinkimo temos, kalbėta apie iššūkius renkantis ne tik profesiją, bet ir tolimesnį karjeros kelią. Pranešimą šia tema rengė muzikos kūrėjas, VU ŠA alumnas, atlikėjas ir televizijos projektų dalyvis Donatas Blanka.
 
Temą apie karjeros pasirinkimus plėtojo ir VU Šiaulių akademijos docentė, tyrėjų komandos narė, veislyno „Alto Paradas“ įkūrėja Evandželina Petukienė. Pranešėja pavergė susirinkusių dėmesį ne tik aktualiomis temomis jaunimui, bet ir tuo, kad kalbėti susirinkusiems atvyko lydima savo augintinių.
 
05 11 konferencija 9 
05 11 konferencija 3
 
Kaip sako konferencijos organizatoriai, yra būtina kalbėti jaunimui aktualiomis temomis, padėti jiems kurti savo ateitį, įkvėpti drąsos siekti savo svajonių.
 
„Visada svarbu jaunimui priminti, kaip svarbu nepasiduoti, klausyti savo širdies bei siekti savo užsibrėžtų tikslų. Nuolat siekiame pakviesti charizmatiškus plenarinės sekcijos pranešėjus, kurie pasidalina savo asmenine patirtimi ir išgyvenimais. Tikiu, jog mums visiems svarbu išgirsti tikras „žemiškas“ patirtis, jog karjeros kelias būna visoks – duobėtas, gražiais kalneliais ir vingiais nusėtas, bet svarbu tikėti ir siekti to, ko nori tavo širdis“ – tikino viena iš organizatorių doc. dr. Lina Garšvienė.
 
Plenarinio posėdžio metu dalyvių laukė įvairūs prizai. Vienas didžiausių – VU Šiaulių akademijos mecenato UAB „Vilmers“ prizas – baldų komplektas. Jis loterijos būdu atiteko Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Muzikos pedagogikos studentei Deimantei Aušbikavičiūtei.
 
05 11 konferencija 6
 
Konferencijoje – dalyviai iš visos Lietuvos
 
Pasibaigus plenariniam posėdžiui, konferencijos dalyviai turėjo galimybę dalyvauti diskusijose skirtingose sekcijose, kurios buvo suskirstytos pagal vykdomus įvairių mokslo sričių tyrimus. Nuotoliniu, hibridiniu būdu arba gyvai buvo perskaityti 96 pranešimai.
 
Iš viso diskusijos vyko trylikoje sekcijų. Jose dalyvavo per 100 dalyvių iš Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio, Kauno ir Vilniaus universitetų, kolegijų ir mokyklų. Dalyviai pristatė mokslinius tyrimus ir projektines veiklas skirtingomis temomis: ekonomikos, ekologijos, informatikos, matematikos, verslo vadybos, skaidrumo laboratorijos, įvairiomis ugdymo temomis nuo inkliuzinio iki fizinio ugdymo.
 
Jaunųjų tyrėjų konferencija Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje turi gilias tradicijas ir yra mokslininkus diskusijai suburia jau apie 20 metų.
 

VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform./ Santos Jonuškės nuotr.

05 11 konferencija 27

 
05 11 konferencija 11
 
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos