Sidebar

Gegužės 17 dieną Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (VU ŠA) lankėsi Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas, VU Partnerystės prorektorius dr. Artūras Vasiliauskas ir VU Ryšių su mokyklomis koordinatorė dr. Monika Šipelytė.
 
Vizito metu Vilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dvejomis Šiaulių miesto ugdymo įstaigomis – Juliaus Janonio ir Didžvario gimnazijomis.
 
Šiomis sutartimis universitetas ir gimnazijos sutarė, kad bus keičiamasi vertinga informacija, moksleiviai ir studentai galės dalyvauti įvairiuose renginiuose, mokyklos įsipareigojo priimti studentus į praktikas, o Vilniaus universitetas suteiks galimybes mokytojams kelti kvalifikaciją, taip pat universitetas atvers savo erdves ekskursijoms, gimnazistams vyks interaktyvios pamokos ir panaši veikla.
 
 
DSC 1054
 
„Norisi, kad gimnazijas baigę absolventai iš Šiaulių bei visos Lietuvos ir toliau rinktųsi Vilniaus universitetą, jo fakultetus, tarp jų ir VU Šiaulių akademiją. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad gimnazijų lygis Šiauliuose yra labai aukštas ir norisi tą bendradarbiavimą tik stiprinti. Juk mokyklos ir universiteto ryšys yra viena svarbiausių grandžių“, – tikino Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas.
 
DSC 1055
 
Pasirašius bendradarbiavimo sutartis gimnazistų laukė paskaita „Kodėl tikrieji nuomonės formuotojai gimsta universitete, o ne tiktoke?“, kurią vedė pats prof. dr. Rimvydas Petrauskas.
 
DSC 1116
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Santos Jonuškės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos