Sidebar

Tomas Martinaitis Vilniaus universitete Šiauliuose (VU ŠA) 2021-ais metais baigė Viešojo valdymo magistro studijas. Alumnas savo gyvenimą susiejo su politika. Jis yra Akmenės rajono savivaldybės Tarybos narys, kurį laiką dirbo vicemeru, o šiais metais ir vėl pretenduoja į šį postą. T. Martinaitis sako, kad studijos VU Šiaulių akademijoje padėjo siekti karjeros aukštumų.
 
Ką jums suteikė studijos VU ŠA?
 
Viešajame sektoriuje darbuojuosi jau beveik 10 metų. Turėjau praktinių žinių, o štai studijos suteikė platesnį visų procesų suvokimą, teorines žinias, kurios tikrai yra labai reikalingos kasdieniame darbe.
 
Įgytos žinios, žinoma, suteikė ir daugiau pasitikėjimo savimi, kaip profesionalu.
 
Kaip studijos prisidėjo prie tolimesnio jūsų karjeros kelio?
 
Mano studijų kelias dar nesibaigęs. Baigus magistro studijas turiu galimybę toliau tęsti mokslus doktorantūroje. Tą šiuo metu ir darau. Studijos leido užmegzti naudingus profesinius ryšius – sutikau labai daug savo srityje išmanančius dėstytojus, kurso kolegas. O visa tai paskatino rinktis akademinį kelią, tęsti mokslus ir siekti aukštesnio laipsnio, plačiau gilintis į savo magistro temą, ją plėtoti ir panašiai. Tuo aš labai džiaugiuosi.
 
Daug naudingos informacijos galiu panaudoti ir savo tiesioginiame darbe. Juk teisės, žmogiškųjų išteklių valdymo, strateginio planavimo ir panašių žinių kasdien reikia dirbant politiku. Studijos padėjo geriau suprasti visus šiuos dalykus.
 
Kas paskatino studijuoti Šiauliuose?
 
Geografinis faktorius man turėjo labai daug įtakos. Šiauliai yra arčiausiai mano gyvenamosios vietos. Taip pat sulaukiau rekomendacijų, gerų atsiliepimų apie studijų kokybę. Džiaugiuosi savo pasirinkimu, nes visos tos rekomendacijos tikrai buvo tiesa.
 
Kas labiausiai įsiminė iš studijų laikotarpio?
 
Labiausiai įsiminė tas labai korektiškas ir žmogiškas ryšys su dėstytojais. Bendravimas buvo labai nuoširdus ir dėl to tarp studentų ir profesorių užsimezgė tikrai glaudus ryšis. O tai jau savaime lėmė geresnius studijų rezultatus. Dėstytojai turėjo siekį suteikti maksimalų kiekį žinių. Todėl visada kantriai atsakinėdavo į visus klausimus, mielai pasidalindavo ir savo asmeninėmis praktinėmis patirtimis.
 
Ką palinkėtumėt būsimiems studentams?
 
Aš norėčiau palinkėti išbandyti studijas ir nebijoti. Aš suprantu, kad gali būti nedrąsu. Ir pats stodamas galvojau, ar teisingai pasielgiau, ar suspėsiu studijas derinti su darbu. Tačiau su dideliu noru galima pasiekti viską. Juk didžiausia investicija turėtų būti į save, į savo kompetencijų praplėtimą. Tai dalykai, kurie niekada nepraras savo vertės.
 
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Asmeninio archyvo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos