Sidebar

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (VU ŠA) palaiko stiprius akademinius ryšius su Freiburgo pedagoginiu universitetu. Vystant bendradarbiavimą gegužės 15-19 dienomis Šiauliuose viešėjo prof. dr. Andrea Eickhoff Óhidy iš Vokietijos.

 
Profesorė atvyko pagal Erasmus + Staff Mobility for Teaching programą. Vizito VU Šiaulių akademijoje metu prof. dr. Andrea Óhidy skaitė paskaitas Edukologijos magistrantūros, Pradinio ugdymo pedagogikos ir ikimokyklinio ugdymo bakalauro studijų programos studentams, susitiko su Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos bendruomene, aptarė bendradarbiavimo galimybes, svečiavosi ir stebėjo pamokas Šiaulių Didžvario gimnazijoje bei aplankė Vilniaus universitetą sostinėje. 
 
Prof. dr. Andrea Óhidy pasidalijo mintimis apie praėjusį vizitą, bei pabrėžė tarptautinio aukštojo mokslo įstaigų bendradarbiavimo svarbą.
 
– Gal galite trumpai papasakoti apie save?
 
– Aš esu pedagogikos mokslų profesorė ir šiuo metu dirbu Vokietijoje, Freiburgo pedagoginiame universitete. Savo karjerą, kaip akademikė, pradėjau dar 2004-ais metais. Daug dirbu su tarptautinėmis mainų programomis, tai man suteikia platesnį matymą.
 
Nors mokslas yra didelė dalis mano gyvenimo, bet laisvalaikiu daug savęs atiduodu mėgstamiems hobiams. Dievinu važinėti dviračiu, skaityti knygas, susitikti su draugais ir daug gaminti. Tai maži gyvenimo malonumai, kurie padeda su nauja energija sugrįžti į darbus universitete.
 
– Kodėl savo išvykai pasirinkote Šiaulius?
 
– Viskas prasidėjo nuo pažinties su doc. dr. Jurgita Lenkauskaite. Prieš keletą metų ji viešėjo Freiburgo pedagoginiame universitete ir vedė seminarą. Taip mes susipažinome ir ji pakvietė mane atvykti į Vilniaus universitetą Šiauliuose. Deja atvykti nepavyko dėl prasidėjusios pandemijos. Džiaugiuosi, kad pasibaigus apribojimams vėl galima keliauti. Taip aš pagaliau galėjau aplankyti Šiaulius.
 
– Kokį įspūdį paliko mūsų miestas?
 
– Laikas čia praskriejo labai greitai. Man patinka Lietuva ir Šiauliai. Jūs turite labai gražią gamtą. Man įspūdį paliko lietuvių kalba, nes ji tokia melodinga, lietuvių labai malonu klausytis. Šiauliai mane sužavėjo savo šokoladu. Svečiavausi šokolado muziejuje ir buvau sužavėta.
 
– Kodėl svarbus bendradarbiavimas tarp VU Šiaulių akademijos ir Freiburgo pedagoginio universiteto?
 
– Mūsų įstaigų ryšys yra labai svarbus, nes galime vykdyti bendrus projektus, įtraukti į juos studentus. Smagu, kad mainų programos leidžia atvykti profesoriams ir dėstytojams, skaityti paskaitas, dalintis aktualia informacija, tobulinti ir gilinti žinias. Džiaugiuosi, kad pagaliau pasibaigusi pandemija leidžia susitikimus organizuoti gyvai. Tai tik stiprina užmegztus ryšius tarp šių dviejų aukštojo mokslo įstaigų. Svečiuojantis VU Šiaulių akademijoje suplanavome ir daugiau veiklų, kurias galėtume įgyvendinti – tai ir diskusijos, studentų debatai, paskaitos švietimo Europoje tematika ir panašūs projektai. Labai tikiuosi, kad graži draugystė tarp Šiaulų ir Freiburgo tęsis ir toliau.
 
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inf. ir nuotr
.

IMG 6077

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos