Sidebar

Emilis Markulis – sėkmingai sukasi verslo pasaulyje. Šiuo metu laisvai samdomu IT projektų vadovu dirbantis vyras 2013 metais baigė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (buvusio Šiaulių universiteto) Ekonomikos (dabar atnaujintas Ekonomikos ir investavimo studijas) ir įgijo bakalauro laipsnį. Emilis sako, kad būtent studijų metais įgytos žinios apie pagrindinius ekonomikos dėsnius padėjo lengviau kurti verslą, o vėliau dirbti su partneriais ir užsakovais. Vilniaus universiteto Šiauliuose (VU ŠA) alumnas pasidalijo mintimis apie studijas.
 
Ką jums suteikė studijos VU Šiaulių akademijoje?
Ekonomikos studijų programa pirmiausia praplėtė mano akiratį. Ekonomikos dėsnių supratimas man atvėrė kelius siekiant karjeros. Įsidarbinus ir kuriant verslą buvo lengviau bendrauti su vadovais ir kitais kompetentingais žmonėmis, nes išmaniau ekonomikos pagrindus. Tai leido suprasti priežastingumą, kodėl įmonių vadovai išsako vienokius ar kitokius pageidavimus. Juk verslo be ekonomikos nebūna.
 
Kaip studijos prisidėjo prie jūsų tolimesnio karjeros kelio?
Studijų metu išmokau geriau suprasti verslo ir ekonomikos pasaulį. Tai tikrai yra labai vertingos žinios ir esu įsitikinęs, kad šiuos dalykus turėtų išmanyti kiekvienas žmogus. Juk be ekonomikos žinių vystyti verslą būtų itin sudėtinga. Aš būtent tokį lūkestį ir turėjau – pabaigus studijas dirbti nuosavame versle. Įgytos žinios VU Šiaulių akademijoje suteikė man pasitikėjimo. Todėl su draugais iškart po studijų baigimo nelaukėme ir įkūrėme pirmąjį savo verslą. 
 
Kas paskatino studijuoti Šiauliuose?
Norėjosi studijuoti pažįstamoje aplinkoje. Esu kilęs iš Kelmės. Todėl Šiauliai man pasirodė labai patrauklus miestas dėl savo lokacijos. Man nereikėjo galvoti apie pragyvenimą naujame mieste, rūpintis bendrabučiu ar buto nuoma. Todėl studijuoti VU ŠA buvo tikrai patogu. 
 
Kas iš studijų laikotarpio įsiminė labiausiai?
Studijas baigiau prieš 10 metų, bet mano atmintyje įstrigo tai, kad visi dėstytojai buvo labai malonūs žmonės. Visi mus, studentus, labai palaikė, skyrė energijos ir papildomo laiko atsakinėjant į klausimus, konsultuodavo, kai mums to prireikdavo. Visada jaučiau, kad dėstytojai yra arti studentų. Jiems buvo svarbu perduoti mums kuo daugiau žinių ir praktikos. 
 
Be to, daug džiaugsmo teikė ir mūsų studentų bendruomenė. Buvau įsitraukęs į studentų atstovybę. Būtent dėl to, teko sudalyvauti daugelyje smagių iniciatyvų, praplėsti savo žinias visai kituose dalykuose.
 

VU ŠA / Ingos Varanavičienės inf. ir Emilio Markulio asmeninio arch. nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos