Sidebar

Nuo gegužės 5-os dienos Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje stažuotę atlieka Notingemo universiteto bei Jungtinės Karalystės Ekonomikos ir socialinių tyrimų tarybos tyrėja Nora Leach. Jos vizito tikslas – dalintis tyrimų rezultatais, dalyvauti konferencijose, skatinti akademikų bendradarbiavimą. Nora Leach Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje viešės iki liepos 20-os dienos. Daugiau apie tyrėją – trumpame interviu.
 
– Gal galite trumpai papasakoti apie save?
– Esu Notingemo universiteto Politikos mokslų ir viešojo administravimo doktorantė. Taip pat man pasisekė tapti Jungtinės Karalystės Ekonomikos ir Socialinių tyrimų tarybos (ESRC) tyrėja. Tai yra didžiausia tyrimų tarnyba mūsų šalyje. Šiuo metu rengiu daktaro disertaciją, kurios tema yra politikos ir biurokratijos elitas buvusiose komunistinėse Europos šalyse.
 
– Kodėl stažuotei atlikti pasirinkote Šiaulius?
– Šią galimybę man suteikė ESRC. Man leido išsirinkti užsienio šalį, kurioje galėčiau pažinti vietinę akademinę bendruomenę ir įgyti naujos patirties. Dar 2020-ais metais susipažinau su doc. dr. Vita Juknevičiene ir susidomėjau galimybe stažuotę atlikti Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje. Džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko tai padaryti.
 
– Kokį įspūdį paliko Šiauliai ir Lietuva?
– Mane labai nustebino tai, kad čia labai šilti žmonės. Visa VU Šiaulių akademijos bendruomenė su manimi labai draugiški, čia jaučiuosi kaip namuose. Turėjau galimybių šiek tiek pažinti kultūrą, miesto istoriją, heraldiką. Taip pat teko paragauti ir tradicinių patiekalų. Lietuva yra be proto graži šalis, kurioje pilna įdomių ir nuostabių žmonių – neapsakomai džiaugiuosi, kad turiu galimybę būtent čia atlikti stažuotę.
 
– Papasakokite, kokių turite pomėgių?
– Be politikos mokslų domiuosi socialinio teisingumo temomis. Neseniai buvau paskirta Anglijos ir Velso magistrate. Tai yra tam tikras atskiras teisėjų tipas Didžiosios Britanijos teismų sistemoje. Tvirtai tikiu, kad mes, kaip visuomenė turime siekti socialinės, lytinės ir rasių lygybės. Tai yra viena iš mano aistrų – siekti teisingumo ir mažinti visų formų diskriminaciją.
 
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform ir nuotr.
 

 DSC6466

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos