Sidebar

Metodinė-dalykinė konferencija „Lituanistika mokykloje“, rengiama antrąkart. Ji tęsia Šiaulių universiteto ir VU Šiaulių akademijos 2012–2022 m. rengtos konferencijos „Gimtoji kalba mokykloje“ tradicijas.
Mokykla keičiasi, diegiama daug įvairių naujų, todėl natūralu, kad mokytojai praktikai ir mokslininkai turi susitikti: aktualius dalykus būtina aptarti, probleminius klausimus išdiskutuoti, pagaliau – pasidalyti patirtimi.
Per konferenciją skiriama dėmesio kai kuriems lietuvių kalbos ir literatūros programos mokykloje punktams, skaitymo ir teksto suvokimo, aiškinimo, interpretavimo  klausimams, kalbos vartotojų nuostatoms dėl gimtosios ir negimtosios lietuvių kalbos, dvikalbystės keliamoms bėdoms, šiomis dienomis vartojamos kalbos būklei.
 
Taip pat  aptariami šiuolaikinės pamokos ypatumai: mokomojo turinio planavimas, diferencijavimas, mokomųjų dalykų integravimas, mokymas atliekant projektus, taip pat virtualiųjų mokymo priemonių taikymo galimybės.
 
Pranešėjų – 22. Perskaityta 20 pranešimų aktualiais lietuvių kalbos ir literatūros turinio ir mokymo, mokymosi klausimais. Atsižvelgiant į temas, sudarytos dvi sekcijos: Lietuvių kalbos ir literatūros turinio klausimai; Šiuolaikinio ugdymo procesas: situacija ir galimybės. Dalyvavo pranešėjai iš visos Lietuvos: Vilniaus, Šiaulių miesto ir rajono, Panevėžio, Alytaus, Radviliškio, Šilutės, Molėtų ir Tytuvėnų.
 
Klausytojų (dalyvių be pranešimų)  – apie 60.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos