Sidebar

Birželio 29 d. VU Šiaulių akademija ir VU Kauno fakultetas stiprindami ryšius, mokslo metus užbaigė bendrystėje.

Baigdami mokslo metus, pakvietėme kolegas iš Kauno aplankyti ir pažinti Šiaulius, sudalyvauti pažintinėje ekskursijoje po VU Šiaulių akademiją, o po jos, atvykti į VU Šiaulių akademijos Botanikos sodą. Šventei jis pasirinktas ne be reikalo, aktyvus laisvalaikis gamtoje – raktas į gerą savijautą. Atvykusių kolegų iš Kauno bei akademinės bendruomenės narių VU Šiaulių akademijos Botanikos sode laukė įvairios pramogos, smagios veiklos, vaišės ir užkandžiai bei botanikos sodo paruoštos arbatos.

VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė nuotaikingai sveikino atvykusius kolegas bei visą VU Šiaulių akademijos bendruomenę. „Pirmą kartą kartu su Vilniaus universiteto Kauno fakultetu turime nuostabią mokslo metų užbaigimo šventę. Sveikinu atvykus jus į Šiaulius – saulės miestą. Tikiu, kad kartu galėsime šviesti dar ryškiau, ne tik savo nuveiktais darbais, bet ir bendryste, kuri mus sujungė. Sveikinu Jus ir visą akademinę bendruomenę ir linkiu gero laiko kartu“. Svečiams buvo įteiktos simbolinės VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo paruoštos dovanos.

Sveikinimo žodį susirinkusiems kolegoms tarė ir VU Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys. „Šiauliuose įžvelgiu daugybę panašių dalykų, kuriuos turime ir Kaune. Šiauliai – saulės miestas, Kaune – saulės laikrodis. Mūsų miestų herbai taip pat turi daugybę panašumų. Džiaugiamės turėdami daugybę bendrų dalykų su jumis, už kvietimą atvykti į Šiaulius, už dovanas bei šią gražią šventę“.

Mokslo metų užbaigimo šventės proga akademinę bendruomenę sveikino ir dovanas įteikė ir Šiaulių miesto mero pavaduotojas, VU Šiaulių akademijos bendruomenės narys Egidijus Elijošius. „Tebūnie Šiauliai – Lietuvos sąžinė, o Kaunas – Lietuvos širdis! Tikiuosi, kad jaučiatės Šiauliuose puikiai ir čia patirsite gražų laiką. Linkiu gražios šventės ir iki kito susitikimo!

Po sveikinimo kalbų VU Šiaulių akademijos ir VU Kauno fakulteto bendruomenė dalyvavo įvairiose veiklose. VU Šiaulių akademijos direktorė  prof. dr. Renata Bilbokaitė pakvietė į kūrybinį užsiėmimą – piešimą. Mėgstančių technologijas, laukė paruoštos VU Šiaulių akademijos STEAM centro veiklos su robotukais. O norinčius pasukti galvas ir pažinti augalus, VU Botanikos sodas paruošė smagų orientacinį žaidimą „Augalų detektyvas“, kurio metu komandos varžėsi tarpusavyje, kuri iš jų daugiausiai pažįsta augalų.

Šventės kulminacija tapo užkurtas bendrystės laužas ir saldus desertas, kurį puošė VU Šiaulių akademijos ir VU Kauno fakulteto simbolika.

Norime padėkoti VU Kauno fakultetui už atvykimą ir laiką kartu, VU Šiaulių akademijos bendruomenei už užbaigtus dar vienus prasmingus mokslo metus, VU Šiaulių akademijos Botanikos sodui už jaukų priėmimą bei VU Šiaulių akademijos STEAM centrui už išskirtines pramogas.

Daugiau šventės akimirkų VU Šiaulių akademijos feisbuke.

VU ŠA inf. Santos Gasiūnaitės nuotr.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos