Sidebar

Pirmąjį spalio savaitgalį Vilniuje ir Šiauliuose buvo duotas startas naujam Lietuvos studentų 2022/2023 metų sezonui. Šiaulių miesto sporto mokyklos „Atžalynas“ irklavimo bazėje nuo ankstaus ryto rinkosi pajėgiausi šalies studentai sportininkai ir įvairių amžiaus grupių vaikai, kadangi čempionatas buvo vykdomas kartu su Šiaulių miesto atviru irklavimo čempionatu.

Pirmieji į startus stojo jauniai, jaunučiai ir vaikai, o saulei pasirodžius atėjo metas ir studentų startams. Nuo 13.00 val. M2x įgulos jau rikiavosi prie starto linijos, vėliau startavo ir W1x, M1x, M2–, Mix2x (1 vaikinas, 1 mergina), Mix4x (2 vaikinai, 2 merginos), šiais metais buvo leidžiama sudaryti jungtines komandos (skirtingų aukštųjų mokyklų).

Porinių dviviečių valčių klasėje (M2x) nugalėtojais tapo VU, ŠA studentai Saulius Aušbikavičius ir Martynas Vaitkevičius (03:15.77).

Pavienių valčių klasėje (M2-) sau lygių neturėjo ir pirmi kirto finišo liniją LSU studentai Domantas ir Dovydas Stankūnai (3:16.83).

Vienviečių moterų valčių klasėje (W1x) nugalėtoja tapo Klaipėdos universiteto studentė Dovilė Rimkutė (3:55.69).

Vienviečių vyrų valčių klasėje (M1x) vyko įnirtinga kova tarp to paties universiteto atstovų Sauliaus Aušbikavičiaus (3:28.88) ir Martyno Vaitkevičiaus (3:29.91), greitesnis buvo Saulius, kuris ir tapo nugalėtoju.

Mix2x mišrioje valčių klasėje nugalėtojais tapo KU sportininkai Dovilė Rimkutė ir Valdas Venckus (3:18.76).

Keturviečių mišrių  valčių klasėje dalyvavo tik dvi įgulos, kurias sudarė VDU ir VU sportininkai, Ramintai Morkūnaitei, Martynai Kazlauskaitei, Benui Volkovui, Titui Mašanauskui (VDU) užteko 3:31.01, kad taptų šios rungties nugalėtojais.

Komandinę pergalę ir nugalėtojų taurę šiais metai iškovojo VU irkluotojų komanda vadovaujama R. Kniukštos, antri liko praeitų metų čempionai VDU irkluotojai, komandos vadovas V. Juknevičius, trečią vietą užėmė G. Avižonienės vadovaujama KU komanda.

Su varžybų rezultatai galite susipažinti ČIA.

 

LSSA inf. ir nuotr.

 

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos