Sidebar

Spalio 11 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vyko Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuojamas Vadovų klubo neoficialus susitikimas – „Karjerai renkuosi Šiaulius“. Renginio metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas jaunimui siekiančiam kryptingai pasirinkti savo gyvenimo profesiją. Susitikimo metu vyko diskusijos, kaip jaunuolius turėtų pasiekti aktualiausia informacija apie pokyčius vykstančius darbo rinkoje ir orientuotai pasirinkti perspektyviausią karjeros kryptį atitinkančią turimas kompetencijas. Susitikime dalyvavo Šiaulių vadovų klubo nariai Šiaulių miesto įmonių vadovai, ugdymo įstaigų karjeros specialistai, Šiaulių miesto aukštųjų mokyklų vadovai.

Tyrimai rodo, kad savo ateitį atsakingai renkasi bei planuoja tik 20 proc. jaunuolių. Pastebima, kad mokinių vizija apie svajonių darbą labai dažnai prasilenkia su realybe, arba dar blogiau – jos neturi ir karjeros kryptį renkasi tiesiog pagal pažymius, miestą ar madą. Moksleiviai gauna per mažai informacijos, kaip šiandien atrodo įmonės, gamyklos, kaip keičiasi profesijos, darbo sąlygos ar atlyginimai.

Tam, kad situacija imtų keistis, švietimo sistema šiais metais žengė svarų žingsnį – įgyvendina profesinio orientavimo reformą, kuri, tikimąsi, kad užtikrins visiems jaunuoliams prieinamas karjeros ugdymo  bei konsultavimo paslaugas. Verslai aktyviai  įsitraukia į  profesinio orientavimo veiklų stiprinimą ir tiki, kad abipusis ugdymo įstaigų ir verslo sektoriaus bendradarbiavimas pakeis situaciją ir padės moksleiviams tikslingiau rinktis perspektyvias ateities profesijas.

Renginį pradėjo bei susirinkusius dalyvius sveikino organizatoriai – Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vadovų klubo vadovas, UAB „Baltic Champs“ generalinis direktorius Arūnas Radzevičius. Į susitikimą atvyko ir susirinkusiuosius taip pat sveikino Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė, mokslų daktarė Agnė Kudarauskienė.  Vadovų klubo renginyje taip pat dalyvavo ir mintimis dalijosi Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė.

Susitikimą sudarė dvi dalys: problemos aptarimas su verslininkais, ugdymo įstaigų karjeros specialistais bei aukštųjų mokyklų atstovais. Po aptarimo vyko asmeniniai verslų bei švietimo įstaigų atstovų pokalbiai – kontaktų mugė.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija džiaugiasi galėdama prisidėti prie  jaunuolių karjeros pasirinkimų procesų tobulinimo. Dėkojame Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovams, kurie šiam svarbiam renginiui įgyvendinti rinkosi VU Šiaulių akademiją. Bendrystė, tvirtas verslo sektoriaus bei švietimo įstaigų bendradarbiavimas gali padėti pakeisti ir tobulinti procesus, padedančius jaunimui kryptingai rinktis savo gyvenimo profesiją.

Daugiau renginio fotografijų VU Šiaulių akadmemijos feisbuke

VU ŠA / Justinos Indulytės inf. ir nuotr.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos