Sidebar

Betliejaus taikos ugnis buvo įžiebta gruodžio 11-ąją Jėzaus gimimo oloje, iš kurios jau po poros dienų pasiekė Lietuvą. Šiandien taiką ir viltį simbolizuojanti ugnis jau dega VU Bibliotekos Šiaulių akademijos Informacijos centre, kurią čia atnešė vyr. skautas kapelionas Arūnas Jankauskis.

Betliejaus taikos ugnis – tai simbolinė ir prasminga akcija, skirta žmonijos taikai ir brolybei. Ugnelė visame pasaulyje dalinamasi nuo 1986 metų, kuomet Austrijoje vykusios paramos akcijos „Šviesa tamsoje“ metu vienas vaikas nukeliavo į Palestiną ir Betliejuje uždegė žvakelę, kurią, kaip taikos ir vilties simbolį, parvežė į Vieną ir išplatino savo šalyje. Labai greitai ši tradicija išplito visame pasaulyje.

Kiekvienais metais ši prasminga akcija turi savo šūkį. Šiemetinis Betliejaus taikos ugnies akcijos šūkis – „Dovanok šviesą – dovanok viltį“, kurios ypač reikia ne tik mums, bet ir nuo karo Ukrainoje kenčiantiems žmonėms.

Kviečiame atvykti į VU Šiaulių akademiją, užsidegti žvakutę ir parsinešti ją į namus kaip ramybės, taikos ir vilties simbolį!

Dėkojame gerbiamam VU Šiaulių akademijos kapelionui Arūnui Jankauskiui už pasidalinimą taikos ugnimi, kuri šildo mūsų bendruomenės narius.

VU ŠA. Santos Jonuškės inf. ir nuotr.

 DSC4114

 DSC4106

 DSC4107

 DSC4110

 DSC4116

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos