Sidebar

VU Šiaulių akademijos (VU ŠA) STEAM centre įžiebta išskirtinė pikseliuota žaliaskarė.

Artėjant šventiniam laikotarpiui STEAM centro komanda nusprendė, kad į šių metų šventes reikia pažvelgti kūrybiškai ir pagaminti LED eglutę, taikant STEAM ugdymo metodus, paremtus kūrybišku moksleivių ugdymo skatinimu. Įgyvendinanti šį projektą STEAM centro komandai padėjo savanoriai dalyvaujantys STEAM plius projekte, kurį finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė.

Išskirtinės eglutės karkasas išpjautas iš faneros lazerinėmis STEAM centre esančiomis staklėmis. Interaktyvią eglutę sudaro 760 LED lempučių, kurias gausi centro ir savanorių komanda litavo net apie 300-400 valandų.

Eglutės švieselių šokį galima suprogramuoti telefonu patiems. Ši eglė yra lyg pikselių matrica, todėl ateityje planuojama ja tobulinti suprogramuojant taip, kad joje būtų galima atvaizduoti vaizdus GIF, ar vaizdo įrašo formatais.

VU ŠA didžiuojasi STEAM centro komandos pasiekimais!

Daugiau apie VU ŠA STEAM centro interaktyvią eglutę vaizdo reportaže. 

VU ŠA / STEAM centro inf. ir nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos