Sidebar

Ar esate girdėję išsireiškimą „žmogus orkestras“? Būtent taip galima apibūdinti VU Šiaulių akademijos absolventą – Donatą Vaičiurgį. 2017 metais Donatas kartu su žmona Gabija Vaičiurge baigė Šiaulių universiteto Viešojo valdymo magistro studijas ir įgijo Viešojo administravimo magistro laipsnį. O 2023 metų sausio 24 d.  Donatas atsiėmė pedagoginių studijų baigimo pažymėjimą VU Šiaulių akademijoje. Šis absolventas traukia dėmesį savo aktyvumu, neišsenkančiu optimizmu, gebėjimu suburti ir „uždegti“ bendramokslius.
 
Būtina pažymėti, kad per pastaruosius metus pedagogikos studijos VU Šiaulių akademijoje buvo tik viena iš daugybės jo veiklų – Donatas dirba ugniagesiu gelbėtoju, jis yra Lietuvos šaulių sąjungos narys, Jaunųjų šaulių būrio vadas, įvairių renginių vedėjas, karys-savanoris, turintis leitenanto laipsnį. Be to, 2020 metais jis baigė Generolo Jono Žemaičio karo akademiją ir įgijo kariūno profesiją. Studijuodamas tapdavo grupių seniūnu ir buvo atsakingas už savo grupių kuravimą. Jis turi socialinio pedagogo, vaikų užimtumo organizatoriaus, šokių (breiko) mokytojo patirties. Nuolatos savanoriauja įvairiose nevyriausybinėse organizacijose (Raudonasis kryžius, Maltiečiai, Caritas ir pan.), bendradarbiauja su vaikų namais ir prisideda prie jų auklėtinių neformaliojo švietimo, organizuoja ir veda vietos bendruomenių šventes, neatlygintinai vyksta į mokyklas ir dalindamasis savo istorija motyvuoja jaunuolius. Visiškai neseniai Donatas išbandė aktoriaus profesiją ne tik Viljamo Šekspyro spektaklyje „Vasarvidžio nakties sapnas“ (Mažeikių kultūros namai, režisierė Airida Lementauskienė) bet ir filme „Piktųjų karta“ (režisierius Emilis Vėlyvis).
 
Vieni įdomiausių jo pasiekimų – apdovanojimai iš aukščiausių Lietuvos valstybės valdymo institucijų. 2017 m. Donatas buvo apdovanotas Lietuvos trispalve „Už pilietiškumo puoselėjimą Vasario 16 d. proga“ ir gavo šį apdovanojimą iš LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų. 2017 m. jis taip pat buvo apdovanotas LR Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio Lietuvos trispalve ir Lietuvos 100-čio ženklu. 2018 m. Donato suburta komanda buvo apdovanota Lietuvos trispalve „Už Lietuvos 100-čio minėjimą išradingai“ ir gavo LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštą už projektą – sukurtą specialią programėlę „Švęskime Lietuvą“ mobiliesiems telefonams, kuri skaičiavo likusias dienas iki Vasario 16-osios ir priminė apie svarbiausius, įdomiausius 1918–2018 metų įvykius Lietuvos istorijoje. Apie šiuos ir kitus Donato pasiekimus buvo rašyta įvairiose Lietuvos žiniasklaidos priemonėse.
 
Kai Donatas dalyvauja renginiuose, jo išskirtinis bruožas – daromos asmenukės su renginiuose dalyvaujančiais, įskaitant net tokius asmenis, kaip LR Prezidentę, LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrę ar Vilniaus universiteto Studijų prorektorių. Tokių asmenukių darymas dažnai nustebina kitus dalyvius, nes ne visi taip išdrįstų, bet kartu atneša puikią nuotaiką.
 
Donatas ir toliau nenustygsta vietoje, ieško įvairių galimybių atskleisti savo talentus, gebėjimus, žinias ir kompetencijas, kurias įgijo studijų metu. Jis teigia, kad visų darbų ir veiklų sūkuryje, esmine ir pačia svarbiausia vertybe jam išlieka jo šeima. Tačiau kartu jis skatina jaunus žmones siekti savo svajonių, studijuoti bei aktyviai prisidėti prie pilietinės visuomenės įvairių iniciatyvų, taip kuriant socialinę gerovę savo šaliai, bendruomenei ir artimiesiems.
 
VU ŠA / Vitos Juknevičienės  inf. ir nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos