Sidebar

2023 m. balandžio 27 d. Šiaulių Dainų progimnazijos pedagogai kartu su Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VU ŠA) ir Vilniaus kolegijos mokslininkais suorganizavo respublikinę mokslinę-metodinę konferenciją „Socialinė atsakomybė sumanios visuomenės bruožas“.
 
Konferencijos tikslas – plėtoti mokslininkų ir pedagogų bendradarbiavimą, dalijantis naujausiais mokslinių tyrimų rezultatais bei gerąja praktine patirtimi, siekiant kryptingai ugdyti socialiai atsakingas asmenybes, gebančias atsakingai ir savarankiškai priimti sprendimus ne tik savo, bet ir kitų žmonių atžvilgiu. Plenarinio posėdžio ir sekcijų veiklą moderavo VU ŠA docentė dr. Laima Tomėnienė ir Šiaulių Dainų progimnazijos pradinio ugdymo skyriaus vedėja Daiva Stonė. 
 
Konferencijoje aktyviai dalyvavo VU ŠA mokslininkai ir studentai, įvairių Lietuvos miestų švietimo ir ugdymo institucijų pedagogai, švietimo pagalbos specialistai, Vilniaus kolegijos dėstytojai, besidomintys socialinės atsakomybės ugdymo sritimi. Organizuoti šią konferenciją pedagogams padėjo VU ŠA Edukologijos instituto docentės Laima Tomėnienė ir Daiva Alifanovienė, kurios šiuo metu atlieka stažuotę Šiaulių Dainų progimnazijoje.
 
Konferencijos metu pristatyti 22 pranešimai, iš kurių 9 pranešimus parengė VU ŠA mokslininkai ir studentai. Sveikindamos konferencijos dalyvius VU ŠA direktorės pavaduotoja mokslui prof. dr. Diana Cibulskienė ir VU ŠA doktorantė, Šiaulių Dainų progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė bei plenariniame posėdyje ir sekcijose pristatydami pranešimus VU ŠA mokslininkai (prof. dr. Renata Bilbokaitė, prof. dr. Skaidrė Žičkienė, doc. dr. Asta Vaitkevičienė, doc. dr. Daiva Alifanovienė, doc. dr. Laima Tomėnienė, doktorantė Asta Vaičiūnienė, lekt. Egidijus Elijošius ir lekt. Ingrida Donielienė) akcentavo konferencijos temos aktualumą, mokslininkų ir praktikų bendradarbiavimo svarbą ugdant socialinę atsakomybę bendruomenėje, aptarė socialinės atsakomybės sampratą ir jos sritis, visuomenės socialiai atsakingo elgesio ir visuomenės elgsenos ypatumus, iššūkius ir sunkumus, su kuriais susiduriama realizuojant socialinę atsakomybę, pristatė VU ŠA mokslininko, studento ir Šiaulių Dainų progimnazijos pedagogų vykdomo mokslinio-tiriamojo projekto rezultatus, dalijosi įžvalgomis, kaip ugdyti socialiai atsakingą asmenybę tvaraus švietimo kontekste. VU ŠA Specialiosios pedagogikos ir logopedijos bakalauro studijų antro kurso studentės Eglė Pavydienė, Birutė Gribauskaitė-Vaicekavičienė, Viktorija Komarova ir Indrė Jasevičienė kalbėjo apie ikimokyklinio amžiaus vaikų socialinių, emocinių kompetencijų ugdymą naudojant LEGO mokomuosius rinkinius.
 
Konferencijos metu pedagogai diskutavo apie mokslo, meno ir praktikos sinergiją stiprinant socialinę visuomenės atsakomybę, vertybinių nuostatų, socialinės, emocinės ir sveikos gyvensenos kompetencijų ugdymą ir jų praktinius įrankius, sveikatai palankių įgūdžių formavimo priemones, dirbant ne tik su mokiniais, bet ir su suaugusiais. Vilniaus kolegijos mokslininkai akcentavo bendradarbiavimo svarbą ugdant aukštosios mokyklos bendruomenės socialinę atsakomybę, pristatė vykdomus socialiai atsakingus projektus, aptarė jų įgyvendinimą, reikšmę praktikai.
 
VUŠA / doc. dr. Laimos Tomėnienės informacija ir nuotraukos
 

0 pradžia

Sveikinimas Diana

renata11111

 

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos