Sidebar

Monika Vaičiulienė 2022 metais Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (VU ŠA) baigė Edukologijos magistrantūros studijas (specializacija – švietimo vadyba). Nors apsiginti magistro laipsnį pareikalavo daug valios ir pastangų, tačiau Vilniaus universiteto Šiauliuose alumnė tikina, kad būtent studijos leido įgyti pasitikėjimo savo jėgomis.
 
Ką jums suteikė studijos VU ŠA?
 
Magistrantūros studijos VU Šiaulių akademijoje suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. Supratau, kad galiu vis ką nors naujo sužinoti, nestovėti vietoje ir tobulėti. Tai buvo įkvėpimas judėti pirmyn, auginti profesines ambicijas.
Be viso to studijų laikotarpiu užsimezgė vertingos pažintys. Buvo įdomu dalintis idėjomis ir mintimis su kitais tos pačios profesinės srities specialistais iš įvairių miestų. Tai – neįkainojama patirtis. O kai kurie užmegzti ryšiai ilgainiui virto nuoširdžia draugyste.
 
Kaip studijos prisidėjo prie tolimesnio jūsų karjeros kelio?
 
Šiuo metu dirbu mokytoja. Per metus nuo magistrantūros studijų baigimo apsigyniau vyr. mokytojo kategoriją. Planuoju kilti karjeros laiptais, išbandyti jėgas ir aukštesnėse pareigose nei dabar dirbu.
 
Kas ir kodėl paskatino studijuoti Šiauliuose?
 
Taip lėmė likimas. Pirmiausia sugalvojau, kad noriu studijuoti magistrantūrą, o tada jau galvojau, kaip tai įgyvendinti. Daug svarstymų buvo, bet viskas susidėliojo savaime. Šiauliai yra labai patogus miestas – čia viskas yra ranka pasiekiama. VU Šiaulių akademija buvo arčiau namų, patogioje vietoje ir čia atradau tai, ką ir norėjau studijuoti toliau.
 
Monika MA SVETAINEI 2 
Kas labiausiai įsiminė iš studijų laikotarpio?
 
Man labiausiai patiko ir įsiminė tai, kad su dėstytojais VU Šiaulių akademijoje galima laisvai bendrauti. Tai yra lygiavertis ryšys ir bendradarbiavimas. Visada sulaukdavau pagalbos, patarimo. Džiugu, kad į dėstytojus galima kreiptis įvairiausiais klausimais. Net jei pritrūkdavo motyvacijos, būtent dėstytojai sugebėdavo įkvėpti jėgų judėti toliau, siekti geriausio rezultato. Rašant magistro baigiamąjį darbą tikrai būdavo akimirkų, kai jautiesi nežinomybėje, pasimetęs ar išsigandęs. Tokią akimirką VU ŠA bendruomenė padrąsindavo nenuleisti rankų.
 
Ką palinkėtumėt būsimiems magistrantūros studentams?
 
Palinkėčiau nedvejoti. Reikia tiesiog imtis veiksmų – daryti, rašyti, kurti ir siekti daugiau. Tuomet viskas jūsų viduje susidėlioja savaime, o rezultatas visada džiugina.
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inf., Santos Jonuškės ir Monikos Vaičiulienės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos