Sidebar

Gegužės 22 dieną Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vyko Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas susitikimas-diskusija su Šiaulių regiono švietimo bendruomene.
 
Aptarti rūpimus klausimus atvyko LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, viceministras Ramūnas Skaudžius, ministrės patarėjai Agnė Liucilė Andriuškevičienė ir Ignas Gaižiūnas.
 
Itin daug dėmesio diskusijos metu skirta bendrojo ugdymo turinio atnaujinimo aptarimui su bendruomene. Buvo diskutuojama apie tai, kaip atliepti šiuolaikinio mokinio poreikius.
„Labai svarbu, kad ugdymo turinio atnaujinime dalyvautų ne tik mokytojai, bet ir mokslininkai. Prie to prisideda ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos dėstytojai, profesoriai. Būtent akademinės bendruomenės įsitraukimas į ugdymo turinio atnaujinimą suteikia kitą požiūrį, padeda brėžti tam tikrą kryptį“, – pasakojo viceministras.
 
Ramūnas Skaudžius pabrėžė ir pedagogų rengimo centrų, tarp jų ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos, svarbą rengiant šiuolaikiškus pedagogus, kurie gebėtų dirbti su atnaujinta bendrojo ugdymo programa, mokėtų suprasti ir dirbti su naujos kartos mokiniais.
 
„Ir jei jaunuoliai dvejoja, ar verta rinktis pedagogo kelią, aš tikrai noriu paraginti rinktis šią profesiją. Juk mokytojas ir yra tas žmogus, kuris gali užauginti jaunimui sparnus, įkvėpti vaikus siekti savo svajonių. Tai labai svarbus ir kilnus darbas“, – tikino Ramūnas Skaudžius.
 
IMG 0042
 
Susitikimo su Šiaulių regiono švietimo bendruomene metu buvo aptartas ir galimas glaudesnis bendradarbiavimas tarp ugdymo įstaigų ir Šiaulių miesto ar rajono savivaldybių, ypač kai reikalinga pagalba pedagogams, kurie turi eiti koja kojon su naujovėmis, prisitaikyti prie besikeičiančių vaikų poreikių.
 
„Mokytojas turi pasitelkti pagalbos iš išorės ne tik ugdymo turinio atnaujinimui, bet ir kasdieniuose projektuose. Pedagogas neturi likti vienas. Jis neturi bijoti klausti, ieškoti pagalbos kolegų tarpe. Turi būti glaudus ryšys su savivaldybėmis, kad mokytojas galėtų klausti ir konsultuotis ugdymo klausimais“, – susirinkusiems diskusijos dalyviams pasakojo J. Šiugždinienė.
Pasibaigus susitikimui dalyviai turėjo galimybę dalyvauti keliose diskusijų grupėse, kuriose buvo gilinamasi į skirtingas švietimo aktualijas.
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Santos Jonuškės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos