Sidebar

Ieva Grušaitė 2016 metais Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (buvusiame Šiaulių universitete) baigė Viešojo administravimo bakalauro studijas. Mokslai Ievai sekėsi gerai, todėl vėliau mergina kibo į Viešojo valdymo magistrantūros studijas. Būtent mokslai padėjo Ievai įgauti daugiau pasitikėjimo savimi, atrasti naujų dalykų, pamatyti kitas šalis, o vėliau ir siekti karjeros.
 
Ką suteikė studijos VU Šiaulių akademijoje (VU ŠA)?
Pirmiausia, studijos mane augino kaip asmenybę. Mokykloje buvau nedrąsi. O pradėjus studijas VU ŠA tapau aktyvesnė. Dėstytojai mane paskatino vesti ir organizuoti renginius, įsitraukti į nevyriausybinių organizacijų veiklą, o gauta patirtis lėmė, kad ir po studijų likau įsitraukusi į įvairias nevyriausybines veiklas.
 
Kaip studijos prisidėjo prie tolimesnio karjeros kelio?
Jau studijuodama įgijau praktinės patirties. Dirbau VU Šiaulių akademijos Tarptautinių programų studijų tarnyboje. Tai buvo puiki darbo viešajame sektoriuje patirtis, nes dirbau su atvykstančiais iš kitų šalių studentais. Toks darbas pravertė baigus mokslus ir siekiant karjeros, nes įgyta praktinė patirtis buvo labai naudinga.
 
Kas paskatino rinktis studijas Šiauliuose?
Mane paskatino tėvai išsilavinimą įgyti Šiauliuose. Būnant arčiau namų galima sutaupyti. Be to, buvau girdėjusi gražių žodžių iš buvusių studentų apie VU ŠA. O su studijų galimybėmis iš arčiau susipažinau dar mokykloje, kai akademijos atstovai jas pristatė per karjeros dienos renginius. Išgirdusi apie Viešojo administravimo studijas, iškart jomis susidomėjau. Buvau tuo metu skautė ir mane traukė sužinoti daugiau apie nevyriausybinių organizacijų darbo principus, valdymą ir panašiai. Taip galiausiai ir nusprendžiau rinktis studijuoti būtent Šiauliuose.
 
Kas labiausiai įsiminė iš studijų laikotarpio?
Studijų metu labiausiai įsiminė tai, kad turėjau galimybę išvykti studijuoti į užsienį. Vilniaus universitete Šiauliuose galima rinktis iš tikrai plataus sąrašo užsienio universitetų ir išbandyti studijas juose. Studentų mainų programa leido praplėsti savo žinių bagažą, mokytis, pamatyti kitą kultūrą ir panašiai.
 
Studijų laikotarpiu teko apsilankyti Europos parlamente Briuselyje. Ten mane sužavėjo tai, kad yra galimybės ne tik studijuoti teoriją, bet ir praktiškai pamatyti kaip organizuojamas darbas.
 
Ką palinkėtum būsimiems studentams?
Palinkėčiau nebijoti rizikuoti ir jeigu yra noras kažką įdomaus nuveikti, nebijoti to siekti. Kaip sakoma, jeigu yra didelis noras, atsiras ir kelias, kaip to pasiekti. Svarbiausia turėti ambicijų ir noro įgyvendinti savo idėjas.
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Ievos Grušaitės nuotr.
 

fbt

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos