Sidebar

Ugnė Dapkienė 2019 metais baigė Muzikos pedagogikos studijas Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (tuo metu buvusiame Šiaulių universitete). Dabar Ugnė kasdien muzikos paslapčių moko pradinių klasių mokinius. Ji džiaugiasi, kad būtent studijos padėjo suprasti save ir atrasti, tai kas kasdien teikia didžiausią džiaugsmą.
 
Ką jums suteikė studijos?
Smagių nuotykių ir žinių, kurių prireikė kuriant savo ateitį. Man labai smagu, kad bakalauro studijų kursiokai tapo ne tik kolegomis, bet ir draugais. Tęsiame bendravimą ir baigus mokslus. Todėl tai yra neįkainojama patirtis ir sukurti tvirti tarpusavio ryšiai.
 
Studijų metais turėjau galimybę tobulėti visapusiškai. Su choru daug keliavome ir aplankėme nemažai skirtingų pasaulio šalių. Tokių kelionių metu ne tik sėmėmės patirties ir tobulėjome profesine prasme, bet ir plėtėme akiratį pažindami skirtingas kultūras.
 
Kaip studijos prisidėjo prie tolimesnio jūsų karjeros kelio?
Studijos Vilniaus universitete Šiauliuose (VU ŠA) padėjo suprasti kas esu. Mano istorija prasidėjo dar mokykloje. 12-oje klasėje galvojau, kad noriu studijuoti Estrados meną, bet susiklostė taip, kad šiuo keliu nepasukau. Turėjau pergalvoti savo pasirinkimus. Pradėjau domėtis Muzikos pedagogikos studijų programa Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje. Man patiko tai, kad pasirinkus šias studijas, vėliau galima įgyti ir specializaciją, kuri atveria papildomas karjeros galimybes ateityje.
 
Kad tai yra mano vieta ir man skirtos studijos, supratau atlikusi praktiką. Darbas su vaikais man labai patiko. Ir dabar dirbu su pradinukais ir kiekvieną dieną džiaugiuosi, nes jaučiu, kad tai yra man skirtas darbas, kuriame labai gerai jaučiuosi.
 
Kas ir kodėl paskatino studijuoti Šiauliuose?
Šiaulius pasirinkau dėl patogios lokacijos. Esu kilusi iš Šeduvos ir Šiauliai buvo gana arti mano namų. Tai paskatino rinktis studijas būtent čia. Aš net nesvarsčiau apie kitą miestą, nes nemėgstu didmiesčių šurmulio. Myliu gamtą, o Šiauliuose yra viskas – ir miestas, ir gamta.
 
Kas labiausiai įsiminė iš studijų laikotarpio?
Labiausiai įsiminė kelionės su merginų choru. Tie koncertai užsienyje leido tobulėti, įgyti patirties, drąsos. Vykstant į keliones būdavo visko – ir nesklandumų, ir juoko. Studijų laikotarpiu išmokau su visu tuo susidoroti bei greitai spręsti problemas. Labai gerai sutarėme su bendrakursiais ir choro draugais, todėl prisimenu ir smagiai praleistą laisvalaikį, linksmybes kelionėse.
 
Labai gera sugrįžti į studijų laikus. Tai galiu padaryti kai atvyksta studentės praktikantės. Mes kalbamės apie jų rūpesčius, egzaminus ir nuotykius. Man taip džiugu mintimis sugrįžti į studijų laikus, nes tai – vienas įsimintiniausių laikotarpių mano gyvenime.
 
VUŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Asmeninio albumo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos