Sidebar

Alumnas Viktoras Ruseckas 2023 metų sausio mėnesį Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje baigė Vadybos magistro studijas. Lietuvos kariuomenėje dirbantis Viktoras sako, kad būtent magistrantūros metu įgytos žinios praverčia ir atliekant kasdienes užduotis darbe.
 
Ką jums suteikė studijos VU Šiaulių akademijoje?
Suteikė naujas žinias, vadybos procesų suvokimą. Aš pats nedirbu versle, esu kariškis, todėl šios studijos man davė gilesnį supratimą ne tik apie verslą, bet ir apskritai apie procesų valdymą. Tai – žinios, kurios yra reikalingos ne tik užsiimant verslu.
 
Kaip studijos prisidėjo prie jūsų tolimesnio karjeros kelio?
Taip sutapo, kad baigęs studijas persikėliau į Klaipėdą. Lietuvos kariuomenės karinėse jūrų pajėgose dirbu vyriausiojo puskarininkio pozicijoje. Tai yra vadovaujamos pareigos, todėl reikia tokių savybių, kurias įgijau studijų metu Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje.
 
Kas paskatino studijuoti Šiauliuose?
Ieškojau mokslo galimybių būtent šiame krašte. Važinėti toli nebuvo patogu, o ir studijų programų kokybė Vilniaus universitete Šiauliuose yra labai aukšta. Man tai buvo svarbu, nes profesionalūs dėstytojai ir visa bendruomenė labai palaiko.
 
Kas iš studijų laikotarpio įsiminė labiausiai?
Sunku viską būtų išvardyti. Viskas, ką sužinojau studijuodamas magistrantūrą, buvo be galo įdomu, nes naujos žinios yra naudingos, tačiau labiausiai galėčiau išskirti žinių vadybos teorijos ir naujų metodų taikymo dalykus.
 
Ką palinkėtumėt būsimiems studentams?
Pats buvau ant pasirinkimų slenksčio – svarsčiau, ar rinktis magistrantūros studijas, ar ne. Tai būsimiems studentams, kurie negali apsispręsti, ar jiems to reikia, norėčiau palinkėti būtinai rinktis studijas. Jūs tikrai to nesigailėsite, o be viso to – būsite kompetentingi savo srities žinovai.
 
VUŠA / Ingos Varanavičienės inform.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos