Sidebar

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje spalio 16-20 dienomis viešėjo Rėzeknės technologijų akademijos (Latvija) jungtinės bakalauro studijų programos „Socialinis darbas ir socialinė reabilitacija“ studentų grupė.
 
Jie susipažino su mūsų šalies teisiniais dokumentais, reglamentuojančiais socialinių tarnybų bei socialinių darbuotojų veiklą, analizavo socialinių paslaugų infrastruktūros plėtotę, lygino su Latvijoje vykstančiais socialinės sferos pokyčiais. Studentai klausėsi VU Šiaulių akademijos dėstytojų paskaitų apie tarpininkavimą ir konsultavimą socialiniame darbe.
 
Studijuojantieji lankėsi įvairiuose Šiaulių miesto ir rajono socialiniuose centruose, tarnybose: Lietuvos Probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyriuje, Respublikinio priklausomybės ligų centro Šiaulių filiale, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus Katedros parapijos vaikų dienos centre „Vilties spindulys“, Atviro Šiaulių rajono jaunimo centro patyriminių mokymų bazėje „Lengvi batai“, Motinos Teresės šeimų namuose, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centre, Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose ir jų padaliniuose (Savarankiško gyvenimo namuose, Dienos centre „Goda“), Kompleksinių paslaugų namų „Alka“ bendruomeninio gyvenimo namuose, Regbio sporto klubo „Vairas“ vaikų dienos namuose „TikTu“.
 
Studentai stebėjo įstaigų veiklą, susitiko su socialiniais darbuotojais, kurie nuoširdžiai ir geranoriškai dalinosi savo patirtimi darbe su linkusiais nusikalsti, priklausomais asmenimis, vaikais ir jų šeimų nariais, patiriančiais socialinę riziką, asmenimis, turinčiais negalę, vaikų globėjais.
 
Latvijos studentai ypač praturtino savo patirtį apsilankę ir susitikę su specialistais Lietuvos Probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyriuje, Atviro Šiaulių rajono jaunimo centro patyriminių mokymų bazėje „Lengvi batai“, Motinos Teresės šeimų namuose. Tokio pobūdžio infrastruktūra, socialinė tarnybos, paslaugos, studentų teigimu, nėra išplėtotos arba menkai prieinamos studijuojantiesiems Latvijoje.
 
Šios praktikos reflektyvaus ir kritinio apibendrinimo metu Latvijos studentai pažymėjo tokios praktikos reikalingumą, prasmingumą ir naudą studijų procese, įvardindami tokią studijų savaitę kitoje šalyje kaip dalykišką, kompleksinę ir profesine prasme net spalvingą. Studentus maloniai džiugino ir lygiavertės, atviros ir nuoširdžios studijuojančiųjų, praktikų ir dėstytojų sąveikos, skatinančios mokymosi motyvaciją, ugdančios profesinę kompetenciją, keliančios studijų kokybę.
 
VU ŠA inform. ir nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos