Sidebar

Betliejaus taikos ugnis VU Šiaulių akademijoje įžiebta gruodžio 15 dieną. Taikos ir vilties simbolį, kaip ir kasmet, atnešė skautas kapelionas Arūnas Jankauskis.
 
Jis ne tik uždegė Betliejaus ugnį, bet ir jos šviesa dalijosi su visa VU Šiaulių akademijos bendruomene.
 
Betliejaus taikos ugnis – tai simbolinė ir prasminga akcija, skirta žmonijos taikai ir brolybei. Ugnelė visame pasaulyje dalinamasi nuo 1986 metų, kuomet Austrijoje vykusios paramos akcijos „Šviesa tamsoje“ metu vienas vaikas nukeliavo į Palestiną ir Betliejuje uždegė žvakelę, kurią, kaip taikos ir vilties simbolį, parvežė į Vieną ir išplatino savo šalyje. Labai greitai ši tradicija išplito visame pasaulyje.
 
Kviečiame atvykti į VU Šiaulių akademiją, užsidegti žvakutę ir parsinešti ją į namus kaip ramybės, taikos ir vilties simbolį!
 
Dėkojame gerbiamam VU Šiaulių akademijos kapelionui Arūnui Jankauskiui už pasidalinimą taikos ugnimi, kuri šildo mūsų bendruomenės narius.
 

406897890 356676990293600 5848474518055524401 n

 
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Emilijos Sasnauskaitės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos